Masahiro

Japansk kvallitets kniv av absolut högsta klass

1920, i den traditionella knivstaden Seki-Citys Gifu Prefekt, grundades huset Masahiro med syfte att endast tillverka kökskivar. Staden Seki-City grundades för cirka 900 år sedan när flertalet berömda svärdshus gick samman från hela Japan för att tillsammans skapa nya svärdshus av högsta kvalitet. Sedan dess har Seki City varit känt som en specialiserad stad för blankvapen. Masahiro försökte producera köksknivar med samma traditionella metoder som brukats i århundraden vid svärdstillverkning och efter åratal av studier, upprepade misstag och försök lyckades firman till slut producera köksknivar med skarpa eggar som höll sin skärpa länge; preics som japanska samuraisvärd, och utan jämlikar.

I början tillverkades dessa överlägsna knivar uteslutande åt professionella kockar, men idag har deras produkter spridit sig in i vanliga medborgares hem och Masahiro är idag en av dom största tillverkarna av köksknivar i Japan. På senare år har de framställt en metod för att svetsa ihop rostfria stålblad av hög-karbonhalt med ihåliga handtag av rostfritt stål. Tidigare har endast blad av låg-karbonhalt kunnat svetsas ihop med rostfritt stål på grund av det faktum att brytpunkten blir mycket skör vid svetsfogen. Detta genombrott och mycket mer ligger till grund för att Masahiro kunnat åtnjuta god renommé på världs- marknaden för sina eggar med lång skärpa. Mästerlig teknik från en svunnen tid tillsammans med moderna banbrytande tekniker är två starka grundstenar i Masahiros hus som gör dem till en av världens bästa knivtillverkare.

 


                       MV-H                                                         MC-700


                       Neo                                                            MV-PRO


 

Förfina sökningen

Slipkliniken AB © 2017